طراحی دفترکار

طراحی دفترکار

طراحی دفترکار

Blog Article

اصول و نکات طراحی دفترکار

اگر میخواهید بازدهی پرسنل خود را در محیط کار بالا ببرید ، و طراوت و انگیزه ی کار را در آن ها ایجاد کنید، باید توجه داشته باشید که محیط کاری آن ها نقش بسزایی در عملکردشان دارد. برای دفاتری که مراجعه کننده های زیادی دارند این امر نیز بسیار مهم است، زیرا یک فضای خوب، بی شک در جذب مشتری  کارفرما تاثیر بسزایی خوتهد داشت.احتمالا شنیدید که میگویند محل کار هر شخص ، خانه ی دوم اوست ، پس با توجه به این قضیه بهتر است تا به اندازه ای که به فضای خانه ی خود اهمیت میدهیم به فضای کار خود نیز اهمیت بدهیم.

چهار نکته در مورد طراحی دفترکار:

-شیوه ی طراحی فضای داخلی

-دکوراسیون داخلی مناسب

-استفاده از رنگ های درست

- چیدمان و تعبیه ی فضاهای مناسب با سبک کاری فضا

نورپردازی در دفاتر کار:

نور مناسب در عملکرد کارکنان تاثیر دارد. نور کافی و در درجه ی مناسب انرژی کافی پرسنل را تامین میکند و به افزایش طرئات و حوصله ی آن ها کمک میکند. در صورتی که نور کم در محیط های کاری موجب ایجاد احساس خستگی و کرختی در کارکنان آن محل میشود. بهتر است از نورهای warm  و حتی نورهای خیلی سرد هم در این فضاها استفاده نکنیم. نور daylight  که نزدیک ترین درجه را به نور طبیعی دارد بهترین انتخاب است.

انتخاب رنگ فضا

رنگی که برای فضای خود انتخاب میکنید ارتباط مستقیم با سبک کاری شما دارد .مثلا رنگ آبی موجب احساس امنیت و اعتماد میشود و اگر آژانس هواپیمایی یا دفتر بیمه دارید ، آبی میتواند یک انتخاب مناسب و خوب باشد. همچنین انتخاب رنگ به یه فکتور دیگر که آن هم سبک طراحی شماست نیز بستگی دارد. به طور کلی سعی کنید پالت رنگی خیلی شلوغی نداشته باشید و از بیشتر از سه رنگ در طراحی فضای خود استفاد نکنید.

شلف بندی

شلف بندی یا قفسه بندی به مرتب بودن فضای شما بسیار کمک میکند. برای برقراری نظم در محیط و دفتر کار خود از این روش استفاده کنید.

استفاده از گیاهان

علاوه بر تاثیرا بصری خوبی که روی پرسنل و مراجعه کنندگان میگذارند و فضا را زیبا میکنند میتوانند باعث انتقال انرژی های مثبت هم بشوند. البته باید دقت داشته باشیم که با توجه به فضایمان از چه نوع گل و گیاهی استفاده میکنیم.

تقسیم بندی فضاها

برای استفاده ی بهینه از فضایی که برای دفتر کار در اختیار داریم ، تقسیم بندی اصولی فضا بهترین روش است. این کار در دفاتر اداری با پارتیشن انجام میشود و میتواند حریم مناسب برای هر بخش از دفتر را برای پرسنل خود ایجاد کند. این کار در ساختمان هایی که پلان آزاد دارند خیلی راحت تر انجام میرسد.

انتخاب مبلمان اداری

سبک مبلمانی که انتخاب میکنیم بسیار به سبک طراحی داخلی ما ارتباط دارد. در بخش لابی میتوان از ست و یا نیم ست های اداری مناسب با فضا استفاده کرد. میزهای کار هم بهتر است در هر بخش رئبرئی در ورودی آن قسمت باشد.

بخش هایی که بهتر است هر دفترکاری داشته باشد:

-آفیس یا دفتر مدیریت

- لابی

-فضای کار اشتراکی

-آبدارخانه

-سرویس های بهداشتی

-فضای غذاخوری

سیستم تهویه در دفترکار:

دفتر کار چون یک فضای عمومی است و به طور روزمره در آن رفت و آمد زیادی شکل میگیرد باید تهویه ی مناسب داشته باشد. هوای تمیز باید از بیرون راهی برای ورود به داخل را داشته باشد و بتواند درون ساختمان جریان یابد. همچنین رطوبت هوا باید در چنین محیط هایی به درستی چه از راه های طبیعی و چه از راه های مصنوعی پاک شود از بین برود تا مراجعه کنندگان و کارمندان اذیت نشوند.

کلام آخر

مواردی که در بالا ذکر شده برای طراحی اصولی یک دفترکار مورد نیاز هستند و رعایت آن ها موجب بهینه سازی فضای کاری شما میشود. ما گروه مهندسی نتا امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

 

Report this page